Francouzská cibulačka

4-6 velké žluté nebo bílé cibule
1 lžíci másla
1 sklenku (100 ml) bílého vína
1 l vývaru

1 malou bagetku
100 g tvrdého sýra
Trošku hl. mouky

Cibule oloupejte. Přepulte a nakrájejte na půl kolečka. V hrnci rozpusťte máslo, vsypte cibuli a restujte ji. Stále míchejte, až bude cibule skoro hnědá. Záleží na množství cibule, opravdu se nebojte cibuli nechat pořádně zhnědnout. Pak vlijte víno a za stálého míchání ho nechte lehce vyvařit. Poté zaprašte lehce hladkou moukou a za restujte. Zalijte vývarem a provářejte v PH tak dvě hodinky na High. Mezitím nakrájejte bagetu na kolečka. Opečte v troubě pod grilem. Nastrouhejte sýr, nasypte ho na lehce zlatavé bagety a ještě krátce zapečte. Hotovou polévku podle chuti dosolte, vlijte do misek a ještě horké snězte s křupavým sýrovým toustem.

Fotogalerie: Francouzská cibulačka