Vepřové na houbách s tagliatelle

500 g Tagliatelle
sůl
800 g vepřové kýty na plátky
pepř
3-5 kuliček Nového koření
2-5 stroužků česneku
Sójová omáčka, Balzamico ocet
1 lžíce másla
100 ml hovězího vývaru (příp. bujon)
200 g žampionů
150 ml zakysané smetany
tymián, oregano, bazalka

Do masa důkladně vetřeme sůl a pepř, pokapeme olivovým olejem a sójovou omáčkou (zde je důležité nešetřit, nejlépe tedy Kikkoman a poslední věcí je troška balzamica). Necháme klidně přes noc rozležet.
Maso můžeme na cibuli a slanině nechat rychle zatáhnout ale není to nutné… můžeme vše dát do pomaláče. K masu ještě přidáme česnek, bobkový list a nové koření a necháme svému osudu na hodinku na High.
Poté zalijeme vývarem a přidáme žampiony. Žampiony můžeme osmahnout s bylinkami na trošce másla a olivového oleje anebo vše dát rovnou do pomaláče. Po dvou hodinkách na dvojku přidáme do omáčky zakysanou smetanu a podle potřeby dochutíme. Tagliatelle připravíme dle návodu.

 

 

 

Fotogalerie: Vepřové plátky na houbách s Tagliatelle